Home

Hey peeps..

From having looked through a myriad of youtube videos on gear set-ups that I could see that the shop where I got my bike had set it up completely wrong. In fact, it was all over the place.

I've fixed the front de. so that the chain never rubs, and shifts smoothly and crisply.

The rear mech shifts flawlessly too, but for some reason (which - I can't figure out, a bit noob - sorry) the chain is "catching" when it is in the lowest gear (big cog) when I spin the pedals the right way, and if I spin the pedals backwards it actually hops down 1 or 2 cogs by itself.

Without saying more, is anyone skilled enough to know exactly whats wrong, or should I post a video?

6 comments

Avatar
dave atkinson [6223 posts] 4 years ago
0 likes

sounds like you might have to wind the low adjustment screw out half a turn to allow the chain to seat properly on the big cog.

Avatar
seabass89 [212 posts] 4 years ago
0 likes

Yeah, I was messing with that for awhile Dave, and it did help a little..

Found out in the end though and I am too embarrassed to say what it is..

No however, the chain jumps off the big cog when I shift from small to big in the front.. Taking it back to the store.. Should have been sorted out there

Avatar
dave atkinson [6223 posts] 4 years ago
0 likes
Quote:

Found out in the end though and I am too embarrassed to say what it is..

come on, spill the beans  4

Avatar
giff77 [1251 posts] 4 years ago
0 likes

Yeah, we'll not slag you. Remember - one big happy family here  3

Avatar
charliemac74 [188 posts] 4 years ago
0 likes

Be honest, you can tell us if it is really a Campag mech. Don't be ashamed.

Avatar
seabass89 [212 posts] 4 years ago
0 likes

I was in the high cog in the front  38

Doing a neat cross-over..